dinsdag 18 juni 2024

Nieuwe Children at Risk Scholen opzetten in Amerika en India


 Al een paar dagen nadat we heerlijk op Opwekking gekampeerd hadden, samen met de Pinnenburg (met Dilma en Davi, 3 kleinkinderen en een vriendje!) vertrokken we naar Richmond in Amerika, waar we uitgenodigd waren om in de Discipelschaps Training School (DTS) les te geven over het werken met kinderen in nood.
 


YWAM Richmond

Het is een prachtige YWAM-basis, en we zijn die week ook 2 keer meegegaan op “outreach”, een evangelisatieprogramma in een naburige wijk, waar de studenten onder Johans’ leiding een programma opgezet hadden voor de kinderen.
 

Het is de bedoeling dat deze YWAM-basis daar een vast project op gaat zetten, onder de kinderen in nood, en we hopen er dan ook in september weer naar terug te gaan, om te helpen de driemaandelijkse Children at Risk School (CAR School) te pionieren, zodat er medewerkers opgeleid gaan worden, om dit werk full time te gaan doen.
 

We hadden een fijne tijd op de basis, en het was zo goed om de medewerkers en studenten daar een beetje te leren kennen. 
 

 
Wat een bijzondere wolk!

Davids tent

Van Richmond is het maar anderhalf uur rijden naar Washington, en daar hebben we toen ook nog even rondgekeken. Het bijzondere was, tussen het Washington Monument en het Capitool, op een brede groene grasstrook van ongeveer 2,5 km lang, YWAM al sinds 2015 een grote tent op heeft mogen zetten, “Davids’ tent”, pontificaal in het midden, waar er 24 uur per dag, 7 dagen per week wordt gebeden en aanbeden. Wat een bijzondere mogelijkheid en getuigenis!
 

Goede vrienden

Daarna zijn we met de auto naar Miami gereden voor onze vlucht terug. Onderweg hebben we nog even Scott en Becky mogen bezoeken, goede vrienden die samen met ons de CAR School in Rio de Janeiro geleid hebben gedurende de Olympische spelen van 2016. Zo mooi hen weer te zien en spreken!
 

Grote reis

En dan zijn we ondertussen bezig onze grote reis van aug tot december voor te bereiden. We zijn in augustus uitgenodigd om in Jaipur, India, les te komen geven op een Children at Risk School, bij Andrew en Eliane. Andrew heeft met al onze online cursussen meegeholpen, en heeft ook al verschillende driemaandelijkse Children at Risk Schools geleid in Braziliƫ, Zuid Afrika en Inda. Dit wordt de eerste keer in Jaipur, het noordwesten van India, en we kijken ernaar uit. Vandaar hopen we dan door te reizen naar de Filipijnen, (2 weken) Richmond, USA (7 weken) en Braziliƫ (6 weken). Maar daar hoop ik in een volgende brief meer over te vertellen.
 

 

Voor wie er deze zomer nog op vakantie gaat: we wensen jullie een hele fijne en ontspannen tijd toe, en voor iedereen: Gods rijke zegen!