dinsdag 27 augustus 2024

Reizen jullie met ons mee, rond de wereld?

We hopen dat jullie ook allemaal net zo van de zomer genoten hebben als wij! Johan en ik zijn wezen kamperen in Engeland en hebben op de terugweg onze kleindochter Iara meegenomen, om haar enkele dagen later naar Heidebeek te brengen, waar haar avontuur begon met een evangelisatie Go-team, dat naar de olympische spelen in Parijs ging.
 

Wat bijzonder om haar naar deze Jeugd met een Opdracht Campus te brengen, waar we zelf de DTS gedaan hebben, Michele en Romeu 30 jaar later ook, en nu dus Iara, de derde generatie van onze familie. Ook zij heeft weer bijzondere verhalen te vertellen, over het beter leren kennen van God, en het uitdragen van zijn boodschap! Wat een zegeningen!
 

Daarna kwamen Dilma en Davi bij ons logeren voor 2 weekjes vakantie en sloten we het af met een dagje varen bij Harderwijk, samen met 10 van onze kinderen en kleinkinderen. Wat heerlijk om zo samen te zijn, we hebben ervan genoten!
 

In Jaipur India, voor het eerst een CAR School

En toen was het snel pakken voor onze grote reis, en ondertussen schrijf ik deze brief dus vanuit Jaipur, India, ook wel de roze stad genoemd. Er was hier net een hittegolf geweest, met temperaturen boven de 45 graden. Gelukkig is het nu rond de 30 graden, wat wij dus warm vinden, maar de mensen hier klagen dat het maar frisjes is!
 

We werden door onze vrienden Andrew en Eliane en hun kinderen van het vliegveld opgehaald en kregen meteen mooie bloemenslingers om.

Rajastan, een staat met maar 0,1 % christenen.

We kennen Andrew al van de tijd dat we een Children at Risk School (CAR) in Kolkata (Calcutta) gaven, in 2008, waar hij een van onze studenten was. Hij kwam in Brazilië bij ons meewerken, waar hij Eliane ontmoette toen zij de CAR School in Belo Horizonte deed in 2009. Ze trouwden en hebben sindsdien samen al vele CAR Scholen geleid in India, Brazilië en Zuid-Afrika.

Ik herinner me van de tijd dat we les kwamen geven in een van de scholen in India, dat Andrew een lijstje op zijn deur had hangen, met de staten van India, en het percentage van christenen in elke staat. Hij vertelde ons toen al dat hij zich geroepen voelde om naar één van de meest onbereikte staten te gaan, Rajastan, waar maar 0,1 % christen is, om daar een licht te mogen zijn. Daar wonen ze nu dus, en dit is de eerste keer, dat er hier een Children at Risk School gehouden wordt.
 

Feest in de kerk

We geven elke ochtend en middag les, en zondag was Johan in de plaatselijke kerk uitgenodigd om te preken. Het was een familiedienst, samen met de kinderen, en werd een heel feest! De foto’s spreken boekdelen! Wat een voorrecht om samen met deze Indiase broers en zussen God te mogen loven en dienen.
 



Zaterdag hopen we nog even bij Peter (uit Nederland) en Rupy (uit India) langs te gaan. Peter was ook een student in een van onze CAR Scholen in Belo Horizonte, sindsdien heeft hij hier in New Delhi verschillende scholen opgezet voor kinderen uit achterstandswijken. Zijn vrouw, Rupy, heeft de twee online CAR School modules met ons gedaan.
 

Daarna hopen we dan alweer door te vliegen, op deze grote reis van bijna 4 maanden. De volgende stop is Manila op de Filipijnen, waar we met een grote internationale YWAM-conferentie mee zullen doen.

In Richmond, USA en in Marco Zero, Brazilië, voor het eerst een CAR School

Daarna vliegen we dan door naar Richmond, USA, waar ook voor de eerste keer een CAR School gehouden zal worden. Daar geven we dan les tot eind oktober, om daarna door te vliegen naar Brazilië, naar Belo Horizonte, en ook nog om een paar weken les te geven in een nieuwe CAR school in Recife. Begin december hopen we dan weer terug naar Nederland te vliegen.
 

We willen jullie allen bedanken voor jullie meeleven met onze avonturen, het “meereizen” rond de wereld, met de lessen die we mogen geven en de zendelingen die we op mogen leiden. Heel hartelijk dank voor jullie support in gebed en financiën. We wensen jullie Gods rijke zegen toe!

Gebedspunten

· Willen jullie ook met ons bidden, dat al de zendelingen die op deze CAR Scholen opgeleid worden om met kinderen in nood te gaan werken, bemoedigd zullen worden in hun werk, veel zullen leren, en onder de leiding van de Heilige Geest het geleerde in hun eigen steden en landen in praktijk zullen brengen?

· Dat er zodoende veel kinderen bekend zullen worden met de liefde die de Here God voor hen heeft?

· Willen jullie ook voor al onze reizen bidden, dat die zonder problemen zullen verlopen, en voor onze gezondheid.

· En ook speciaal voor de gezondheid van Davi, wat toch altijd weer spannend is.