maandag 13 mei 2024

Technologie opa en oma?!

 "Blijf alsjeblieft meer modules van het online seminar voor het werken met kinderen in nood ontwikkelen! Niet iedereen zal de mogelijkheid hebben om zulke lessen persoonlijk bij te wonen, maar online wordt het toegankelijk voor iedereen. Gefeliciteerd met jullie initiatief. Johan en Jeannette, jullie zijn mijn inspiratie geworden, de technologie opa en oma 😊! (student uit Polen)

Deze, en nog heel veel andere berichtjes kregen we van onze studenten die in april weer meegedaan hadden aan de tweede module van het online seminar over het werken met kinderen in nood. We hadden weer studenten van over de hele wereld, 23 nationaliteiten, waarvan de meesten al werkten met kinderen in nood, en zelf ook vaak zendelingen zijn bij Jeugd met een Opdracht. Het werd een intensieve maand voor ons, omdat we deze keer de onlinecursus niet alleen in het Engels aanboden, op maandag en woensdag, maar tussendoor op de dinsdag en donderdag ook nog eens in het Portugees. Het was een goede hersengymnastiek voor ons: in welke taal doen we het vandaag ook alweer?

Voor de tussenliggende dagen, zonder online lessen op Zoom, hadden we een Google Classroom ingericht met mooi toepasbaar huiswerk, artikelen, filmpjes, testen, etc., zodat de studenten ook wat dieper in de onderwerpen van de les konden duiken, en zo op verschillende manieren erover konden leren. We zijn er een paar maanden samen full time aan bezig geweest, en het was dan ook een heerlijk voldaan gevoel toen we op 1 mei de studenten die aan alle lessen meegedaan hadden en een voldoende voor hun huiswerk gehaald hadden, hun diploma met credit van de University of the Nations toe konden sturen.  

Zoom vergadering met de Portugese sprekende medewerkers

Nog een paar berichtjes van onze studenten:

“Bedankt voor het faciliteren van deze 2e module - mijn man en ik vonden het geweldig om al deze onderwerpen te ontdekken en het maakt ons zo gepassioneerd om te blijven werken in Gods koninkrijk onder de kinderen en jongeren. Hoewel we geen tijd kunnen vrijmaken voor de officiële CAR-school, kijken we reikhalzend uit naar de 3e module!”(Student uit Costa Rica)

“Heel erg bedankt voor zo'n prachtige en rijke cursus, elke les was didactisch, eenvoudig te begrijpen maar extreem diep qua inhoud en passie bij het lesgeven. Bedankt dat je de cursus zo toegankelijk hebt gemaakt. Ik bid dat deze cursus nog breder verspreid zal worden, want het is deze inhoud die steeds meer mensen moet bereiken.” (Student uit Mozambique) 

Waar we in JmeO begonnen

Nu schrijf ik deze nieuwsbrief vanaf de Jeugd met een Opdracht basis Heidebeek, waar we een weekje aan het lesgeven zijn op de Children at Risk School, die hier draait. 44 jaar geleden begon onze zendingscarrière toen we hier de Discipelschap Training School (DTS) deden. Wat is het dan mooi om weer even terug te zijn, en te zien wat een mooie en bloeiende zendingsbasis dit is. Fijn dat hier nu ook al jaren een driemaandelijkse Children at Risk School draait, die de vaak jonge zendelingen klaarstoomt, om op verschillende plekken in de wereld met kinderen, tieners en families te gaan werken. 

Amerika

Vorig jaar kregen we de vraag of we ook wilden helpen om deze 3-maandelijkse school op te zetten op een YWAM-basis in Richmond in Amerika. Het blijkt dat de basis vlak naast een arme criminele wijk gelegen is, waar ze graag wat meer zouden willen gaan werken met de kinderen, tieners en families die daar wonen. We gaan er nu eind mei heen om in hun DTS te spreken en een seminar te geven, en dan hopen we in september terug te gaan om mee te helpen met de eerste Children at Risk School daar!

Jaipur

Ook komt er een eerste Children at Risk School in Jaipur, een stad in het noordwesten van India. Jaipur staat bekend om zijn roze paleizen, gebouwen en huizen. Dit is te danken aan het bezoek van de prins van Wales in 1876. De toenmalige Indiase heerser wilde indruk maken op zijn koninklijk bezoek en had even besloten om de hele stad roze te schilderen.

In augustus hopen Johan en ik daar ook les te gaan geven. Maar daar schrijf ik in een volgende nieuwsbrief wel wat uitgebreider over. 

Gebeden

We willen ieder bedanken die voor Johans zus Ina gebeden heeft, nadat ze een ernstig ongeluk met de fiets gehad had. We hadden hier in de vorige nieuwsbrief over geschreven. Helaas is ze toch nog aan al haar verwondingen overleden, dat was een ontzettende verdrietige tijd. Willen jullie ook voor haar man en familie bidden, dat God hen zal omarmen met Zijn troost?

En voor ieder die voor onze zoon Davi aan het bidden is, dank je wel! Zijn gezondheid is nu redelijk stabiel, hij heeft nog wel een grote open wond aan zijn knie, die maar niet geneest, en gebruikt nu elke dag antibiotica, maar hij heeft weer aardig zijn energie terug, en geniet van de halve dagen op de dagbesteding en het basketballen met zijn rolstoelbasketbalteam. Zijn gezondheid blijft wel een punt van gebed. 

Zien we jullie op Opwekking?

Ook dit jaar hopen we weer met drie kleinkinderen en een van hun vriendjes naar Opwekking te gaan, waar we dan ook weer op het “Pinnenburglaantje” zullen staan bij de bewoners van de Pinnenburg, waar Dilma en Davi ook deel van uitmaken. Wij zullen daar vooral ook de extra zorg geven, die Davi dagelijks nodig heeft. Het is altijd een gezellig boel.
En voor wie dit leest en ook naar Opwekking gaat: kom gerust even langs voor een kopje (oplos) koffie 😊! Wij staan dus vlak bij de grote tent, op het terrein wat gereserveerd is voor mensen met een handicap. Het is misschien even zoeken, maar er staan een paar mooie borden van de Pinnenburg die de weg wijzen. Zien we jullie daar? Welkom!

Lieve mensen, rest ons nog iedereen te bedanken voor jullie meeleven, jullie gebeden en jullie giften! Het is altijd weer zo bijzonder hoe de Heer door jullie heen voor ons voorziet! Heel hartelijk dank daarvoor!

We wensen jullie Gods rijke zegen toe!

Gebedspunten

  • Willen jullie voor bescherming voor ons bidden als we de komende maanden best veel gaan reizen?
  • Willen jullie ook bidden voor de studenten en hun werk onder kinderen in nood? Dit zijn de verschillende landen waar de studenten van onze laatste onlinecursus werken: Albanië, Belize, Brazilië, Cambodia, Cameroon, China, Congo, Costa Rica, Dominicaanse Republiek, Duitsland, Engeland, Gambia, Georgia, Guinee-Bissau, India, Indonesië, Nederland, Mozambique, Polen, Uganda, Saint Lucia, Sao-Tome, Verenigde Staten van Amerika, Zuid-Afrika.
  • Ook graag gebed voor Ina’ s man, Jan en de familie. Dat ze Gods troost steeds weer zullen mogen ervaren.
  • Dank voor Davi’ s gezondheid, wat nu een beetje stabieler is. Maar het blijft kwetsbaar.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten