dinsdag 7 juli 2020

Een online community voor werkers met kinderen in nood.

Het is gelukt! We hebben vorige week het online seminar (of zoals het nu vaak genoemd wordt: Webinar) afgerond. Het was ontzettend leuk! 

In ons kleine huisje hebben we een professionele :)  studio ingericht!

En zo zagen de studenten ons dan...

We hadden binnen no time 128 studenten die zich ingeschreven hadden. Dat was wel even schrikken, dat ging wel héél hard! Gelukkig hielp een jonge vrouw uit Brazilië, Michelle, ons om het seminar te leiden, en waren er ook nog acht andere medewerkers. Zodat alle studenten in groepjes van 10-12 opgedeeld konden worden, ieder met hun eigen medewerker, waarmee ze de lessen achteraf konden bespreken en die hen ook persoonlijk in Whats app berichten en video calls konden begeleiden.

2816 Huiswerk opdrachten

We waren heel enthousiast geweest en hadden bij elke les bijzondere artikelen, filmpjes en speciale opdrachten in de Google Classroom geplaatst, als huiswerk voor de studenten. Maar er even niet aan gedacht, dat 22 (!) huiswerk opdrachten, gedaan door 128 studenten = 2.816 opdrachten waren, die allemaal door ons nagekeken moesten worden! Oeps! Ha, ha, maar al doende leert men!
 

5 Dollar

Het leuke was dat we studenten en medewerkers hadden uit wel 38 verschillende landen. Er was een groepje uit Ethiopië, van een YWAM-basis daar, die ons nog speciaal bedankten, dat de kosten voor het hele seminar, met een officieel certificaat voor een credit van de University of the Nations, maar 5 dollar per persoon waren. Ja, doordat de kosten zo laag waren, konden er mensen uit allerlei landen meedoen.

Kuya en ate

Er deed ook een hele enthousiaste groep uit de Filippijnen mee, waar een grote groep jongeren met elkaar in quarantaine zaten. Elke les begon met een uitbundig gezwaai: Hoi kuya (oom) Johan en ate (tante) Jeannette!!!

Internationaal

Ook waren er groepjes uit verschillende landen als Oeganda, Sierra Leone, Zuid-Afrika, Barbados, Brazilië, Indonesië, India, Roemenië, Albanië, Irak, Madagaskar, en nog veel meer. Ontzettend leuk natuurlijk om jongeren uit zoveel verschillende landen les te mogen geven!

Voor de medewerkers, die allemaal al Children at Risk Scholen geleid hadden of eraan meegewerkt hadden op YWAM basissen en campussen, was deze online cursus ook de eerste keer. Het was zo leuk om dit samen te doen, met medewerkers uit Brazilië, Zuid-Afrika, Nederland, Senegal en India. Wat een bijzondere mogelijkheden!

Nog een keer

Ondertussen stroomden ook de e-mails binnen van jongeren die deze Webinar ook graag hadden willen doen, maar te laat waren met inschrijven. Of we hem nog een keer gingen doen? We hebben erover gebeden en nu dus besloten deze Webinar te gaan herhalen in september.

Tweede module

Maar ook de studenten van de cursus vroegen: “Willen jullie alsjeblieft doorgaan met ons les te geven?” Dus nu komt er óók een tweede module met andere lessen, voor de studenten die de eerste al gevolgd hebben. Die hopen we dan in november te geven.

Portugese versie

Ondertussen is er ook één in het Portugees georganiseerd die volgende week van start gaat, met meer dan 170 studenten, georganiseerd door Michelle, samen met 5 andere Children at Risk School leiders in Brazilië. Johan en ik hopen ook op deze Webinar les te geven.
 

Online community

Bijzonder he, dat we nu opeens zoveel verschillende studenten mogen hebben, vanuit zoveel landen. We zijn God dankbaar voor al die geweldige mogelijkheden! Zo ontstaat er een “online community” van mensen die met kinderen in nood werken of willen gaan werken, waar we elkaar leren kennen en op mogen bouwen. Hoe gaaf is dat!

Heel hartelijk bedankt voor jullie steun de afgelopen maanden, in de vorm van gebed, kaartjes, e-mails, boodschappen, en financiële bijdragen! We wensen jullie allemaal een fijne zomer toe, waarin we steeds meer Gods zorg en liefde voor iedereen mogen leren kennen! Ook, of misschien: juist in deze Corona tijd!

Heel veel liefs en Gods zegen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten