vrijdag 21 augustus 2020

Moeilijkheden, maar ook positieve gevolgen van het Coronavirus.

Dagelijks bidden Johan en ik voor de pijn die het Coronavirus wereldwijd veroorzaakt. Voor de mensen die heel ziek werden van de COVID-19 en voor hun families en vrienden. Maar ook van alle andere pijn die dit virus met zich meebracht: de frustratie van huwelijksfeesten die niet door kunnen gaan zoals gepland was, begrafenissen met sociale afstand, terwijl er dan juist zo’n behoefte is aan een omarming, het elkaar niet kunnen ontmoeten in grotere groepen, het niet naar school kunnen, of naar je werk, waarbij velen ook opeens geen geld meer hebben voor de basisbehoeften, de eenzaamheid bij de oudere bevolking, de angst bij personen met hoge risico’s, de chronische stress van het onzekere, en ga zo maar door.

We zouden er hopeloos van kunnen worden. Maar daar bidden we juist tegen: dat God aan ieder die zich in zulke situaties herkent, weer nieuwe hoop zal geven, veerkracht, en zelfs vrede en blijdschap, niet de blijdschap die de wereld biedt, maar de blijdschap van het diepe weten en ervaren dat God met ons is, van ons houdt en ons aanspoort om in vertrouwen op Hem, door te gaan.
 

Positieve gevolgen

We zien naast alle teleurstelling en pijn ook mooie dingen die deze tijd voortgebracht heeft. In ons eigen leven voelt het, alsof dit stopzetten van onze reizen, ons geholpen heeft om juist nog veel meer studenten te kunnen helpen en trainen in het werken met kinderen in nood. Alles online natuurlijk. Maar we hebben nu véél grotere groepen studenten, de laatste groep was 128, vanuit veel meer verschillende landen (39 in de laatste cursus die we gaven) en waar we vooral blij van worden: studenten uit plaatsen waar het zo hard nodig is om deze lessen te geven, maar waar we nooit de tijd voor gehad zouden hebben als we die allemaal persoonlijk hadden moeten bezoeken!

Jeugd met een Opdracht is een internationale beweging met ruim 20.000 vaste medewerkers in meer dan 160 landen. De meeste van onze studenten zijn medewerkers van JmeO, maar ook jongeren uit kerken en andere zendingsorganisaties doen mee, we hebben voorlopig dus nog wel werk! 😊

Ook het feit dat we van giften leven, dus dat we niet de kosten van de cursus omhoog hoeven doen om er zelf een salaris uit te halen, maar juist de prijs heel laag kunnen houden was een pluspunt. De kosten voor het hele seminar waren maar US$ 5,- (wat de inschrijvingen in de University of the Nations betaalde). Die lage prijs zorgde ervoor dat we studenten kregen van landen waar ze wél erg veel met kinderen in nood werken, maar waar er meestal heel weinig financiën zijn om dure reizen te kunnen maken om een Children at Risk School te kunnen volgen. Nu konden die studenten dus ook vrij makkelijk meedoen, en voor velen van hen was het heel waardevol om dan ook een officieel diploma van de University of the Nations te mogen krijgen.

Ook zagen we hoe positief het was om tijdens de cursus online samen te werken met andere leiders en medewerkers van Children at risk scholen. Met elkaar vormden we de “facilitatorsgroep” en ieder had zodoende 10-12 studenten om persoonlijk te kunnen begeleiden. Dat werkte erg goed. En zorgde ook voor een grotere verbondenheid onderling.

Het heeft ons geholpen om plannen die we al een tijdje hadden, om ooit nog eens een onlinecursus te organiseren, dit jaar, nu we niet meer konden reizen, te realiseren. En we zijn blij verrast met alle positieve gevolgen hiervan!

You guys rock!!!

We kregen héél veel positieve reacties van de studenten na de cursus. Dit was er één van:

"WAUW GEWELDIG! Ik heb dit seizoen een paar cursussen en veel vergaderingen met Zoom gedaan en dit is echt het best georganiseerd en voorbereid, ik was zo onder de indruk. Goede communicatie, via Google Classroom en WhatsApp en e-mails. Heel duidelijk. Zeer goed voorbereid met al het huiswerk na de colleges, ik vond ook de feedback op persoonlijk huiswerk geweldig. Ik vond het super dat we als studenten in kleine groepen verdeeld waren en dat jullie zelfs tijd maakten voor een persoonlijk videogesprek. Ik voelde me echt deel van deze grote groep. Maar ook was er de persoonlijke aandacht in deze cursus, wat ik heel indrukwekkend vond voor een onlinecursus als deze, met zoveel deelnemers van over de hele wereld. You guys rock!!!"
 

Nog een keer

Er waren veel mensen die met de cursus mee hadden willen doen, maar te laat waren met inschrijven. We hopen dan ook deze zelfde cursus te herhalen in september. Voor de studenten die één van deze twee cursussen gevolgd hebben en de tweede module willen doen, plannen we die in november aan te bieden. Voor meer info, of als jullie mensen kennen voor wie deze cursus misschien ook interessant zou zijn om te doen, is hier de link: https://www.childrenatriskschools.com/online-seminar

Onze kinderen en kleinkinderen

We zijn zo blij dat we onze kinderen en kleinkinderen die in Engeland en de USA wonen in februari nog hebben kunnen bezoeken. Dat zien we echt als een heel bijzonder cadeau van God. We hadden oorspronkelijk gepland om de komende Kerst allemaal weer samen te komen, sinds 2011 zijn we niet meer samen geweest. Maar dat gaat nu ook niet door.

Het is nog erg spannend of Michele en Romeu en de kinderen, die al wel hun tickets hebben, voor een verlof naar Nederland zullen kunnen komen vanuit Brazilië.

 
 
Davi en Dilma zien we gelukkig wel regelmatig. Zij zijn in augustus twee weken bij ons komen logeren in ons zomerhuisje in Ermelo, waar we nu al sinds december vorig jaar wonen. Vooral Davi zit met zijn gezondheid in een hele hoge risicogroep, dus is het fijn dat we nu zo dicht bij hen wonen.
 

We zijn iedereen dankbaar die deze tijd doorgegaan is om ons te steunen. En juist in deze tijden, waar van de ene op de andere dag opeens zoveel dingen kunnen veranderen, met het Coronavirus en alle dingen die het met zich meebrengt van quarantaine, sociale afstand, en alle andere onzekerheden, bidden we jullie Gods zegen toe en Zijn bescherming, lichamelijk, geestelijk en emotioneel. Heel veel liefs, Johan en Jeannette
 


Gebedspunten
  • Laten we doorgaan met bidden voor iedereen die direct of indirect door het virus getroffen wordt.
  • Willen jullie met ons danken voor de fijne cursussen die we nu online mogen geven?
  • En met ons bidden dat de jongeren die met kinderen in nood werken, vooral die uit de moeilijkere bereikbare landen en plaatsen, ook online de weg zullen vinden naar onze cursussen, en zo getraind zullen kunnen worden. Zodat er nog meer kinderen in nood met de liefde van de Here God bereikt zullen worden.
  • Willen jullie ook voor ons en onze kinderen en kleinkinderen bidden? We missen elkaar erg, vooral in zulke tijden.
  • Ook vragen we gebed specifiek voor Davi’s gezondheid. Het is tot nu toe gelukkig heel goed gegaan, maar met alle medische problemen die hij heeft, valt hij wel in de groep van hoge risico.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten