Wij zijn

Johan en Jeannette Lukasse...

Wij, Johan en Jeannette Lukasse, hebben een speciale roeping voor het werken met kinderen in nood. Sinds 1984 wonen wij in Belo Horizonte, Brazilie. Daar hebben we een JmeO basis geleid en zijn we, samen met onze medewerkers, zeven verschillende opvanghuizen voor kinderen in nood begonnen en vier buurtcentra in sloppenwijken. Na bijna dertig jaar, hebben we in 2013 de leiding daarvan overgedragen aan Braziliaanse medewerkers.

Children at Risk School. 
Om indertijd onze eigen medewerkers op te leiden, en meer kennis te geven over het werken met kinderen in nood, hebben we in samenwerking met de Universiteit van de Naties een driemaandelijkse fulltime cursus ontwikkeld: de “Children at Risk” School. Deze school wordt elk jaar gegeven in Belo Horizonte. Wij zetten ons nu vooral in om deze “Children at Risk“ School te vermenigvuldigen naar andere plaatsen en landen. Zo wordt hij nu al gegeven in vijf andere steden in Brazilie, waaronder Rio de Janeiro, waar we bijna het hele jaar 2016 gewoond hebben. En ook al in vijf andere landen.

Vluchtelingenkinderen. 
Daarnaast mochten we de laatste 2 jaar vier keer naar Irak gaan, om een seminar te geven met lessen over traumaverwerking voor de kinderen van vluchtelingen. Van jan-maart 2018 hopen we op Heidebeek in Heerde voor het eerst in Nederland een hele driemaandelijkse “Children at Risk” School te houden, met een speciale focus op het werken met kinderen van vluchtelingen.