zondag 25 juli 2010

Terug naar Haiti

Johan is gisteren weer naar Haiti vertrokken. In samenwerking met verschillende voorgangers en leiders van Jeugd met een Opdracht in Brazilie, zijn we bezig een cursus van drie maanden voor te bereiden, die we van oktober tot en met december in Haiti hopen te geven aan een grote groep Haitiaanse jongeren uit 30 verschillende kerken. Deze week is er een voorproefje van, met een speciale conferentie voor de 30 verschillende voorgangers uit deze kerken. De logistiek voor zo`n school is een hele uitdaging. Maar toch is dat wat we juist steeds horen als we de plaatselijke voorgangers vragen hoe we het beste kunnen helpen na de grote aardbeving in Haiti: “Geef onze jongeren alsjeblieft training!”

De meeste mensen wonen nu in tentenkampen, met alle problemen vandien. De jongeren hebben weinig te doen, geen baantjes, geen scholen… De cursus die we hopen te geven zullen lessen zijn van de Discipelschaps Training School, de basis cursus van Jeugd met een Opdracht, maar ook lessen over community development, gezondheid, educatie, trauma verwerking, rouw, kinderbescherming, leiderschap, etc. We werken samen met een Haitiaanse voorganger, die ook de directeur van een (ingestorte) universiteit is. Hij is zo enthousiast over de plannen van deze cursus, dat hij al beloofd heeft er een diploma van zijn universiteit voor te geven.

Door dus de Haitiaanse jongeren te gaan trainen, hopen we zo door hen veel meer kinderen in nood te bereiken met Gods liefde. Willen jullie alsjeblieft bidden voor Johan deze week? Voor alles wat er nog geregeld moet worden, en ook voor zijn gezondheid?

Dank je wel, jullie allemaal die trouw voor ons bidden, en die ons en ons werk ook financieel helpen, zonder jullie zou dit allemaal niet mogelijk zijn. We zijn God dankbaar voor jullie en wensen jullie Zijn zegen toe!




Eeen paar fotos van prachtige Haitiaanse kinderen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten