vrijdag 25 februari 2011

Nieuwsbrief 138, februari 2011

LIEVE FAMILIE EN VRIENDEN,


Wat een prachtige rij studenten mochten we hun welverdiende diploma geven. De Children at Risk School in Haïti was wel één van de heftigste scholen geweest die we ooit geleid hadden: het was al begonnen met allerlei persoonlijke tegenslagen, o.a. de spoedoperatie die Johan in de week vóór ons vertrek naar Haïti nog moest ondergaan. Maar ook tijdens de school was het niet altijd even eenvoudig: we woonden er allemaal in tenten, er brak cholera uit, we moesten dus extra voorzichtig zijn met het drinkwater dat via grote tankwagens aangevoerd werd, en ook de hygiëne werd een uitdaging doordat de bouw van de wc’s en de douches nog niet klaar was en er geen stromend water was. Er kwam een orkaan langs, zodat alle tenten afgebroken moesten worden en er tijdelijk onderdak in gebouwtjes gevonden moest worden. Daarna kwam er een grote naschok van de aardbeving, dus allemaal weer terug in de tenten! En ook waren er nog verkiezingen die niet even soepel verliepen en waarna er ernstige opstanden op straat uitbraken, zodat we allemaal binnen moesten blijven en de winkels gesloten bleven.

Maar het was het allemaal meer dan waard! Wat een geweldige groep leergierige studenten. Ze hebben allemaal hun diploma gehaald om met kinderen in nood te gaan werken. Heel hartelijk bedankt aan ieder die ons geholpen heeft en voor ons gebeden heeft deze tijd! We wisten ons door jullie en Gods liefde gedragen!



25 JAAR JEUGD MET EEN OPDRACHT, BELO HORIZONTE

Ook het werk in Belo Horizonte, Brazilië, gaat ondertussen allemaal door, we hebben daar een geweldig team van rond de honderd jonge enthousiaste medewerkers, die er samen voor gaan om de kinderen in nood met Gods liefde te bereiken en wezenlijke veranderingen in de samenleving tot stand te brengen. Dit jaar is het al 25 jaar geleden dat we ons werk in Belo begonnen met het eerste open huis voor straatkinderen. En nu hebben we intussen al acht grote opvanghuizen, drop in centers en wijkcentra, door de stad verspreid, waar op allerlei manieren kinderen geholpen worden. In september hopen we dat jubileum met een grote conferentie te gaan vieren.

KLEINKINDEREN

Onze zoon, schoondochter en kinderen die in Nederland wonen, konden ons pasgeleden thuis, in Brazilië, opzoeken, zodat we voor het eerst onze zes kleinkinderen bij elkaar hadden, wat hebben we genoten! Wat een rijkdom!

AGENDA IN NEDERLAND

En dan zijn we nu een paar maanden op verlof in Nederland. We zijn al op verschillende plaatsen geweest om onze presentatie te geven: in Den Helder op de Katapult, het trainingscentrum voor kinderwerkers; in Haarlem, in de Evangelische Gemeente Zuiderkapel Koninkerk; in Zuid-Scharwoude, voor een Bijbelstudie bij “Het Veilige Dak”; in Gouda, in de Vrij Evangelische Gemeente, en in Rijnsburg, in de Jeugdkerk “The Rock”. Heerlijk hoor, we doen dit met veel plezier. Maar ook tussendoor genieten we met volle teugen van de ontmoetingen met familie en vrienden, van ons prachtige landje, (wat is Nederland toch mooi!), en van het koude weer! Zo zijn we zelfs al met windkracht 10 naar het strand geweest en Johan heeft al twee avonden rondjes getrokken op de kunstijsbaan.


De lijst met onze volgende afspraken staat op een aparte pagina op deze blog: “Agenda in Nederland 2011”, we hopen jullie te ontmoeten!

We zijn erg dankbaar, dat in al ons werk we mogen weten dat er een fijne groep familie en vrienden achter ons staan met giften en gebed, daar prijzen we God voor! We wensen jullie Zijn rijke zegen toe!

Johan en Jeannette Lukasse

GEBEDSPUNTEN

• Dank God voor de studenten in Haïti. Bid dat ze machtig door God gebruikt zullen gaan worden.

• Dank God voor het werk in Belo Horizonte, wat al 25 jaar bestaat. Bid voor Gods leiding en zegen op de medewerkers en de kinderen.

• Dank God voor familie, wat een zegen! Bid voor Gods bescherming over hen allen.

• Dank God voor ons verlof in Nederland, we genieten er erg van. Bid voor de vele presentaties die we mogen geven, dat God het zal zegenen en tot Zijn eer zal gaan gebruiken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten