zaterdag 17 november 2012

Mensenhandel in Paraguay en verlof in Nederland


Beste familie en vrienden
Groot nieuws! Dilma (31) onze geadopteerde dochter die doof is en een lichte verstandelijke beperking heeft, is al in Nederland. Omdat voor 30 november haar indicatie aangevraagd moest worden, en ze daarvoor zelf al in Nederland moet wonen, hebben goede vrienden van ons haar opgehaald en zijn al begonnen met de aanvraag en immigratiepapieren.


Afscheid
Dus de laatste weken van oktober heeft ze hier van iedereen afscheid genomen. Afscheid van de mensen van haar kerk die bijna allemaal ook doof zijn, en afscheid van de medewerkers van JOCUM. Ook was er een afscheid van haar biologische moeder en broer, die ze al in geen 8 jaar gezien had, Haar moeder verhuist veel, heeft vroeger erg veel gedronken en is nu behoorlijk in de war, maar we hebben haar gevonden! Voor Dilma was het heel belangrijk.

Nog even een heleboel afscheidsfoto`s nemen!
IJs-party
Op de zaterdagmiddag voor haar vertrek hebben we toen nog een heerlijke ijs-party gegeven voor al haar vrienden. Met temperaturen hier tussen de 35 en 40 graden, ging dat er goed in! Daarna nog een afscheidsbarbecue met de familie en toen was ze er wel klaar voor! (En wij ook! :) ) De grootste hobbel zal de communicatie worden, ze gebaart alleen de Braziliaanse gebarentaal nog maar, die jammer genoeg niet dezelfde is, als de Nederlandse. En schrijven kan ze in het Portugees en Engels, maar dus (nog) geen Nederlands. Willen jullie voor haar bidden dat ze gauw zal wennen en ook de Nederlandse gebarentaal zal leren? En als jullie haar een kaartje willen sturen, is haar adres Pinnenburgerweg 73, 3881 VC Putten.

Conferentie tegen mensenhandel op onze basis in Belo Horizonte
Mensenhandel Paraguay
Verder hebben we het deze afgelopen weken nog druk gehad met een conferentie over mensenhandel, die op onze basis georganiseerd was, en een geweldige fijne groep gemotiveerde mensen trok, en een groot congres in Paraguay, waar Johan en ik mochten spreken. Daar waren vooral voorgangers, leiders van zendingsorganisaties, advocaten, zakenmensen, en ook de minister van Justitie en de vorige president en zijn vrouw, die een paar jaar geleden tot geloof gekomen zijn. Paraguay is nog een erg arm land, waar nog niet veel aandacht gegeven wordt aan de honderdduizenden kinderen in nood, en waar percentueel gezien, de meeste meisjes van Zuid Amerika door mensenhandel in de prostitutie verdwijnen. Willen jullie bidden dat de Here God de woorden die we door mochten geven, zal zegenen, zodat de mensen niet alleen hoorders maar ook doeners zullen zijn?

Prachtige plek waar het Congres Call2all in Paraguay gehouden werd.
Samen met Anja Goertzen, een meisje uit Paraguay die vrijwilligster bij ons geweest is en nu in Paraguay met kinderen in nood werkt. We hadden haar uitgenodigd om een getuigenis over haar werk te komen geven. 
We willen ook iedereen bedanken die ons de afgelopen maanden gesteund hebben met financiën en gebed. Zonder jullie steun zouden we dit werk niet kunnen doen. Heel hartelijk bedankt!

December en januari: verlof!
December en Januari hopen we weer op verlof naar Nederland te komen. We kijken er erg naar uit! Hier volgt onze agenda die steeds bijgewerkt zal worden:

Kerkdiensten op zondag:  
We zullen hier voorgaan en wat over ons werk vertellen. Iedereen is hier natuurlijk hartelijk welkom.

  • 9 december, Ermelo, 10 uur, Evangelische gemeente Ermelo, in de grote aula Chr. College Groevenbeek, Paul Krugerweg 50,
  • 16 december, Emmeloord, 10 uur. Volle Evangelie Gemeente Levend Water, Emelwerda College, Gebouw De Wilg, Peppellaan 1.
  • 6 januari, Enschede, 10 uur, Evangelische Gemeente Enschede, Heidestraat 9
  • 13 januari, Deventer, 10 uur, House of Sion Internationale Evangelische Gemeente, De Driehoek, Dr. Fahrdoncpark 1, (vroeger Gooierstraat 9).
  • 20 januari, Haarlem, 10 uur, Evangelische gemeente Zuiderkapel, Koningkerk, Kloppersingel 55.
  • 27 januari, Gouda, 9.30 uur, Vrij Evangelische Gemeente, Turfmarkt 25.

Bijbelscholen:
(als jullie hierbij willen zijn, moet je me even tot uiterlijk 2 weken van te voren mailen, zodat ik kan vragen of dat mag/kan)

  • 10 en 11 december, Jeugd met een Opdracht, Heidebeek, Mussenkampseweg 32, Heerde, beide ochtenden.
  • 14 en 15 januari, De Katapult, fulltime training school Herman Boon, Annie Romein-Verschoorelaan 11, Den Helder, beide dagen.
  • 21 en 22 januari, Jeugd met een Opdracht, Heidebeek, Mussenkampseweg 32, Heerde, beide ochtenden.
  • 28 en 29 januari, Bibleschool Cornerstone, Hagelkruisstraat 19, Beugen (bij Helmond) maandagavond 20.00- 21:00 uur.
Huisgroepen, Bijbelstudies, etc.:
Wij vinden het altijd erg leuk om doordeweeks uitgenodigd te worden door huisgroepen en/of Bijbelstudies bij mensen thuis. Daar hebben we nog wel wat gaatjes voor. Wil je ons daarvoor uitnodigen, mail ons dan op jlukasse@gmail.com, of bel ons (na 6 december) op 06-43894783.

Vrijwilligers reunie: 
Hierbij willen we alle vrijwilligers die de afgelopen jaren  bij ons in Belo Horizonte geholpen hebben, uit-nodigen voor een geweldige reünie. Willen jullie David, die het samen met Stichting Redding en Herstel organiseert, uiterlijk 7 januari een mailtje sturen met een bevestiging van je komst? Email: dpschut@hotmail.com  Neem je foto boeken of foto’s op USB stick mee!

  • 19 januari, Ermelo, 15.00-17.30 uur Dr Schreurerlaan 3, Ermelo (Horst)
Gebedspunten
  • Dank God dat Dilma al naar Nederland kon gaan, en bid dat ze er snel zal mogen wennen.
  • Dank God voor het mooie congres in Paraguay, bid dat God de woorden die we mochten doorgeven, zal zegenen, zodat de mensen niet alleen hoorders maar ook doeners zullen zijn.       

Kerst
Als we jullie persoonlijk voor de kerst niet meer zien, wensen we jullie alvast hele fijne feestdagen, waar we mogen vieren dat de Here Jezus geboren is. Hij kwam als een baby’tje, en werd ook wel Immanuel genoemd, wat betekent: God met ons, van dag tot dag, tot aan de voltooiing van de wereld!
We brengen eer aan God in de hoge hemel, en wensen vrede op aarde voor de mensen die hem liefhebben!
Gods rijke zegen toegewenst!

Johan en Jeannette

Nog even een prachtige foto van een van onze zeven kleinkinderen, wat genieten we ervan om opa en oma te zijn!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten