maandag 17 juni 2019

Kort nieuws juni

Hier is weer wat kort nieuws van ons vanaf de vluchtelingenkampen bij de grens met Venezuela.


We zijn hier uitgenodigd door de Jeugd met een Opdracht basis in Boa Vista, en deze hele maand hebben we de zendelingen 's morgens les gegeven, gewoon op de veranda van hun huis, terwijl we 's avonds extra lessen gaven in een gehuurd zaaltje, voor mensen van kerken, scholen en andere zendingsorganisaties die met de vluchtelingen vanuit Venezuela werken, of willen gaan werken.


Op sommige middagen en zaterdagen gingen we met ze naar de vluchtelingenkampen om enkele lessen meteen in praktijk toe te passen: hoe organiseer je nu kinderprogramma’s voor de kinderen van de vluchtelingen?


Er zijn hier 13 kampen, waarvan 11 onder het beheer van de VN, daar hebben de mensen een droog dak boven hun hoofd en 3 x per dag eten. Maar de andere twee kampen zijn ontstaan omdat de VN kampen vol zaten. De vluchtelingen zijn toen neergestreken op een paar lege terreinen en hebben daar hun tijdelijke “thuis” van gemaakt. Op deze twee kampen hebben we ons vooral gericht.

Er is in deze kampen eigenlijk gebrek aan alles: eten, onderdak, matrassen, droge kleding, (het is hier regentijd!), elektriciteit...


Maar het was prachtig de flexibiliteit en liefde voor de kinderen van onze studenten te zien. Een van de kampen heet "Crianca Feliz": "Blije Kinderen", en voor een paar middagen mochten we blijdschap brengen, en de hoop van de Here Jezus, in een trieste en bijna hopeloze situatie.


Dit is nog een foto aan de rivier in Boa Vista. Aan het eind van de week hopen we door te reizen naar Manaus, om daar ook een seminar te geven over het werken met kinderen in nood.

Iedereen die met ons meeleeft heel hartelijk bedankt en Gods rijke zegen!

  • Bid voor de families die op de vlucht geslagen zijn en het nu zeer moeilijk hebben. Vooral voor de families die in de 2 kampen wonen, waar er bijna geen voorzieningen zijn.
  • Bid voor de mensen die onze seminars volgen. Dat ze nog vele kinderen, tieners, jongeren en families mogen helpen.
  • Bid voor de laatste lessen die we van de week in Boa Vista mogen geven en de volgende week in Manaus. Dat God ons zal gebruiken om velen te bemoedigen.
  • Bid voor mijn zwager, die nog steeds erg ziek is. Ook voor mijn zus en hun familie.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten