donderdag 19 augustus 2010

Nieuwsbrief 136, augustus 2010

Lieve familie en vrienden,

“Vraagt God het onmogelijke van je?” Vroeg de Engelse voorganger, die tijdens onze wekelijkse donderdagavond dienst voorging. De vraag raakte me. Ja, zo voelde het eigenlijk wel, alsof God teveel vroeg… Ik keek eens om me heen. De zaal was overvol met medewerkers uit al onze acht huizen in de stad, met kinderen die we opvingen, met vrijwilligers die hun vakantie opgegeven hadden om te komen helpen en met gasten uit de plaatselijke kerken.

Johan was er niet, die was deze week in Haïti om een school voor te bereiden die we van 2 oktober tot en met 25 december daar hopen te geven. En daar wrong de schoen een beetje: ik twijfelde er niet aan dat God ons samen geleid had om na de aardbeving in Haïti hulp te gaan bieden, vooral voor de kinderen in nood. En God had zoveel wonderen gedaan, zoveel bijzondere contacten, zoveel deuren geopend, dat het alleen maar duidelijker werd dat dit Zijn plannen waren voor ons. We waren er allebei superenthousiast over. Het enige probleem was dat we ook nog het werk van Jeugd met een Opdracht in Belo Horizonte leiden, met rond de 100 fulltime medewerkers, plus de Children at Risk School die hier eind augustus weer begint. Hoe konden we dat nu allemaal doen? Vraagt God het onmogelijke? Ja, zo voelde dat wel.


Onmogelijk om in eigen kracht te doen, onmogelijk met onze eigen financiële middelen, onmogelijk om alles te overzien…maar dan ben ik precies weer op de plek waar God me wil hebben, waar Hij zegt: “Vertrouw me maar, met Mij is het mogelijk.” We gaan er dus samen met God voor, maar het blijft spannend. Willen jullie voor ons bidden?

Verlof

Begin volgend jaar, van februari tot en met april, hopen we weer op verlof naar Nederland te komen. We zouden het fijn vinden weer zoveel mogelijk familie en vrienden te ontmoeten. Ook komen we graag in gemeentes, huisgroepen, Bijbelstudiegroepen, vrouwenochtenden, etc., om te spreken en eventueel dia’s van ons werk te laten zien in Brazilië, India, Haïti, etc. Als jullie ons uit willen nodigen, willen jullie dan met Jacob van Bodegraven bellen of mailen?  E-mail van Jacob

Twee nieuwsbrieven

Begin dit jaar zijn we overgeschakeld op twee verschillende nieuwsbrieven, één van de het werk in Belo Horizonte, de Jeugd met een Opdracht (JOCUM-BH) basis die we leiden, de andere, deze dus, van ons persoonlijk. Wij zijn er erg blij mee en vinden ze allebei erg mooi. Voor opgave of afzeggen van één van deze nieuwsbrieven of ook als jullie wel van papier op digitaal over willen gaan, (wat ons veel kosten bespaart) kunnen jullie ons altijd e-mailen, op Jeannette Ook proberen we tussen de nieuwsbrieven door jullie van ons wel en wee op de hoogte houden door regelmatig op onze blog te schrijven.

Doeners, 9 september 17.05 uur NL 2

Pasgeleden hadden we hier een EO-team om de opnames voor Bestemming Onbekend op te nemen, hoe dat verliep kunnen jullie in de JOCUM-BH nieuwsbrief verder lezen. Maar ook zijn er opnames van Johan gemaakt, toen we op doorreis naar India waren en even een paar dagen in Nederland waren. Johan was uitgenodigd voor een paar dagen(!) durend interview met Carla van Weelie. Dat programma, “Doeners”, is te zien op 9 september om 17.05 uur, op Nederland 2. Kijken jullie ook? Zie ook EO Metterdaad

Naiomi, Eva en Davi

Begin april werd onze kleindochter Naiomi hier geboren, de dochter van Johanneke en Jonathan, die hier op de basis medewerkers zijn, en het zusje van Iara. Wat prachtig om daar weer bij te mogen zijn, en wat een heerlijk kindje met lang donkerblond haar en mooie blauwe ogen. In juni werd ons zesde kleinkind hier geboren, Eva, op de dag dat we van onze reis terug kwamen. Ik werd dus direct van het vliegveld naar het ziekenhuis gebracht. Zij is het dochtertje van Michele en Romeu, die hier één uur vandaan bij een zendingsorganisatie op een avonturenpark werken, en het zusje van Igor. Een klein koppie met pikzwart haar en een huidskleur alsof ze enkele dagen heeft liggen zonnen, een prachtig kindje, geweldig, wat genieten we van het hele stel! Wat een zegen! En afgelopen maand kon Davi, onze jongste zoon die in een beschermde woongroep in Putten woont, ons hier opzoeken. Wat een gezelligheid!

Iara, Jonathan, Johanneke en Naiomi

Igor, Romeu, Michele en Eva

Davi aan het knutselen in onze achtertuin.

Heel hartelijk bedankt, ieder die met ons meeleeft, voor ons bidt, ons financiëel steunt, zonder die steun zou het echt niet lukken!

We wensen jullie Gods rijke zegen toe!

Johan en Jeannette Lukasse

Gebedspunten

  • Dank God voor Zijn trouw, Hij is te vertrouwen met al onze noden. Bid dat we in alle onmogelijke situaties, zoals bv de komende school die we in Haïti gaan leiden, ons aan Hem vast zullen houden.

  • Dank God voor het a.s. verlof begin 2011, we kijken er erg naar uit. Bid dat we in veel kerken en groepen de kans zullen krijgen om over ons en ons werk te mogen vertellen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten