zondag 12 september 2010

Netwerken


Een aardbeving in Haïti, overstromingen in Pakistan, straatkinderen en kinderprostitutie in India, Brazilië en Thailand, kinderen met Aids in Afrika… het houdt niet op. Waar je ook kijkt zijn er noden, en vooral de noden onder kinderen raken ons diep.

“Heer, help ons om te helpen!“, is ons gebed.


En met de dag wordt het duidelijker dat we een heleboel kunnen doen als we hard werken, onszelf helemaal geven, maar dat we nog veel méér kunnen doen als we samenwerken. Samenwerken met zendingsorganisaties als Micha Campaign, Not for Sale, Tearfund, Viva en nog een hele serie andere internationale organisaties die zich inzetten voor kinderen in nood.

Johan en ik zitten sinds vorig jaar in het bestuur van Global Compassion Network, samen met enkele leiders van bovengenoemde organisaties. Onze maandelijkse vergaderingen doen we via de Skype, met directieleden in India, Thailand, Engeland, Amerika en Brazilië. Daarnaast worden er grote gezamenlijke congressen georganiseerd door Call2all, waar dit Global Compassion Network een onderdeel van is. Zodoende konden we al met duizenden lokale voorgangers en zendelingen samenkomen, om samen God te zoeken en samen plannen te maken.

Wat heeft dat allemaal met ons werk onder de kinderen in nood in Belo Horizonte te maken? Alles. “Vader maak hen één”, was het gebed van onze Heer Jezus. Samen kunnen we veel meer, we zien het in Port au Prince, Mumbai en Belo Horizonte.

In Port au Prince werken we samen met een zendings organisatie die MAIS heet en eigenlijk het grootste deel van de logistiek en de fondswerving voor de school met 50 studenten doet. Als YWAM was ons dit niet gelukt. Maar zij hebben juist weer niet de leraren en de ervaring om het curriculum voor zulk soort cursussen te organiseren, wij wel. Ook in de kampen en met de UNICEF wordt er verder met allerlei organisaties samengewerkt. Een organisatie geeft ons waterfilters, een andere eten, weer een andere tenten, weer een andere helpt met de opbouw van een soort schuur waar we de lessen gaan geven. Een lokale universiteit zorgt voor vertaald materiaal etc. Aan het eind van de school hopen we dat de 30 kerken waar de 50 studenten uit komen, allemaal geadopteerd zijn door Braziliaanse kerken, wat weer door MAIS geregeld wordt.


In Mumbai zijn we met een heel stel organisaties een groot congres aan het opzetten. Tearfund, Micha, Viva en nog een paar indische organisaties doen de PR, zij hebben netwerken van tienduizenden mensen. YWAM en nog een paar andere organisaties hebben de plaatselijke locaties waar de mensen die naar dit congres komen op de middagen praktisch kunnen gaan helpen. We hopen dat het niet alleen een congress wordt van luisteren, maar van leren en dan meteen de praktijk erachteraan. Ik heb gisteren online het programma "Bestemming Onbekend" bekeken van Maarten en Miranda in Nepal. En ik vroeg me af hoeveel mensen er zijn zoals Miranda, die gewoon nooit de kans zullen nemen om met nood in aanraking te komen, tenzij ze gedwongen worden. Aan het eind van het programma is ze helemaal blij als ze een meisje een beetje kan helpen, dat zou ik nog veel meer jongeren willen laten proeven…

Ook in Belo Horizonte zijn we meer aan het samenwerken met andere organisaties, en hopen we voor volgend jaar , als we in sept, okt 25 jaar bestaan, hier ook zo`n congress te organiseren, in samenwerking met Not for Sale en andere organisaties, speciaal gericht op human trafficking en kinderprostitutie.
Willen jullie met ons bidden dat die samenwerking steeds hechter zal worden?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten