dinsdag 28 september 2010

Johan in het ziekenhuis

Heel hartelijk dank ieder die ons de afgelopen week e-mails gestuurd heeft, het bemoedigd ons erg dat jullie zo met ons meeleven. Ja, we hebben onverwacht onze plannen drastisch moeten wijzigen. Na alle tegenslagen van de afgelopen weken kreeg Johan vorige week opeens een dikke knie. Volgens de dokters een bacteriƫle artritis, een ernstige aandoening als daar niet snel wat aan gedaan wordt. Zaterdag is hij dan ook met spoed opgenomen en mocht meteen door naar de operatiekamer, waar de binnenkant van het gewricht van zijn knie schoongemaakt werd. Daarna was het platliggen aan de intraveneuze antibiotica.

Onze reis naar Haiti moest dus verzet worden. We zouden afgelopen maandag gaan. Morgen, woensdag hopen we dat Johan naar huis mag, maar vandaag kreeg hij er ook nog een oogontsteking bovenop. Hij heeft de ziekte van Bechterew, dus dat speelt nu ook op. We hopen eigenlijk a.s. maandag naar Haiti te kunnen, maar dat hangt van de gezondheid van Johan af, en die is weer in Gods hand. Hij weet wat het beste voor ons is, ons leven is aan Hem toegewijd. Als Hij ons in Haiti wil hebben zal Hij het ook mogelijk maken.

Vele mensen schreven ons al, dat onze plannen om in Haiti te gaan helpen, op grote geestelijke weerstand stuiten. Er zijn daar zelfs in het verleden, door hoge gezagslieden, verbonden met demonische machten gesloten. Maar Johan was er ook bij toen er precies een maand na de aardbeving een 3 dagen durende dienst op het plein voor het paleis gehouden werd, waar opgeroepen werd tot bidden en vasten, om de demonische banden te verbreken en om een nieuwe tijd in te gaan, waarin de mensen in Haiti weer toegewijd zullen zijn aan de Here God.

De school die we in Haiti gaan geven begint 4 oktober, en we hebben al gevraagd of in ieder geval de eerste week Johans lessen geruild kunnen worden met een andere spreker. Er hadden zich al 120 studenten aangemeld, terwijl we maar 50 studenten aan kunnen nemen… (we hebben maar geld en slaapplaatsen (tenten) en lesmateriaal voor 50…) De Haitiaanse voorganger, Ds. Vijonet, die ook voor de aardbeving de directeur was van een universiteit, gaat de school samen met ons leiden. Hij schreef dat hij ze een paar proefwerken had gegeven en er zo 40 personen afgevallen waren, maar nu waren er dus nog 80 over… Ik ben benieuwd hoe hij dat op gaat lossen.

Afijn , we hopen en verwachten dat Johans gezondheid zal verbeteren, en we zelf dan ook snel kunnen vertrekken. We hebben afgelopen vrijdag al 4 grote koffers met lesmateriaal gratis met het vliegtuig mee kunnen geven. Geweldig hoor, maar we zijn er nog niet, er zijn nog een heleboel andere hobbels op ons pad. We hopen dan ook dat jullie voor ons willen blijven bidden.

Ik denk niet, dat we gemakkelijk e-mails zullen kunnen versturen vanuit Haiti, als we weer iets op deze blog gezet hebben. Maar als jullie op de hoogte willen blijven, kunnen jullie het vakje rechts invullen, waar boven staat : ”Subscribe to this blog” Dan krijgen jullie elke keer automatisch een email toegestuurd, als er weer wat op geschreven wordt.

Allemaal heeeeel hartelijk bedankt voor jullie meeleven, meegeven en meebidden! Gods rijke zegen toegewenst!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten