maandag 11 februari 2013

Davi heeft gebed nodig

Even een berichtje ertussen door om jullie op de hoogte te houden van Davi, onze jongste zoon. Volgende week zal ik proberen onze nieuwsbrief te schrijven, met een verslag van ons geweldig fijne verlof, maar nu even een dringend gebedspunt:

Toen Davi en Dilma met Kerst twee weken bij ons logeerden, merkten we al dat het lichamelijk wat minder ging met Davi: hij was wat gauwer moe, at veel slechter (bij hem een duidelijke aanwijzing dat er iets mis is, normaal is hij een hele lekkere eter), maar hij begon ook heel erg te trillen. Hij had geen koorts, en werd er doodmoe van. Na een bezoek aan de huisarts en een bloedonderzoek werd hij doorverwezen en liet de dokter het woord nierfalen al vallen.

Afgelopen vrijdag zijn er een heleboel onderzoeken in het ziekenhuis gedaan, en aan het eind in het gesprek met de nefroloog, kregen we te horen dat Davis nieren nog maar voor 15-20 % werken, en dat bij de grens van 10% hij aan de nierdialyse moet.  De dokter vertelde ook dat hij nog nooit iemand met Spina Bifida als patiënt gehad had, (Spina Bifida is het zelfde als open rug, een afwijking waar Davi mee geboren is) en dat het beter zou zijn als Davi onder behandeling komt van een specialist in het Academisch Ziekenhuis in Utrecht. Dat consult is nu met spoed aangevraagd.

Omdat het een chronische nierinsufficiëntie is, is het menselijkerwijs niet te genezen.

Willen jullie met ons voor Davi bidden? Het is wel een erg heftig bericht. Voor zijn emoties, voor zijn gezondheid natuurlijk, en ook dat het consult in Utrecht zo snel mogelijk afgesproken zal worden, zodat Johan en ik er ook bij kunnen zijn. Onze retourticket naar Brazilië is op 1 maart gepland. We hebben nu natuurlijk een heleboel vragen over hoe dat verder moet, en nog maar heel weinig antwoorden.

Maar we weten wel dat God bij ons en Davi is, ons niet zal verlaten. Hij zal ons kracht en genade geven op de juiste momenten. We denken er nu natuurlijk constant aan, zoveel onzekerheid en vragen, maar we vertrouwen op Hem. Willen jullie ook voor ons, voor de dokters die hem gaan behandelen, maar vooral voor Davi bidden? Alvast heel erg bedankt!

We wensen jullie Gods rijke zegen toe!

Davi toen hij vorige maand 26 jaar werd.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten