woensdag 11 juni 2014

Hier in Belo Horizonte is de WK al begonnen!

Hier in Belo Horizonte is de WK al begonnen!

Gisteravond, 9 Juni, hebben we het openingsfeest gehad met een mensen van allerlei kerken, zendings organisaties en christelijke sport clubs. Het werd een feest van eenheid.


Hier wat mooie fotos en een filmpje (in het portugees) wat de geweldige sfeer heel goed weergeeft.


Met toneelstukjes over de ongerechtigheid, de grote kloof tussen arm en rijk, en over seksueel geweld. De oproep was voor de kerk, en daarmee bedoelen we de christenen, om wakker te worden en samen op te staan!


We  hebben een Portugese en Engelse blog gemaakt, met allerlei informatie voor de evangelisatie en "acts of justice" teams, inclusief agenda's wat er allemaal tijdens de WK in de verschillende steden samen te doen is, wat betreft outreach. De Engelse blog is hier!

Tijdens de dienst gebruikte God een, in Brazilie, beroemde voetbalspeler, Ze Roberto, die een geweldig oproep deed. 


Hij benadrukte dat we niet nog meer "helden" nodig hebben zoals de beroemde voetbalspelers, maar juist goede sterke voorbeelden, zoals zijn eigen moeder voor hem geweest was. 


Hij vertelde het verhaal van de goede Samaritaan en bad dat God ons allemaal zou vullen met zijn Geest, om net zoals de Barmhartige Samaritaan naar de mensen om ons heen uit te reiken, te helpen, te investeren. het was een geweldig begin van de hele agenda vol met evangelisatie en compassie "Outreaches"


Donderdag zal de eerste actie zijn, met een focus tegen seksuele uitbuiting, mensenhandel en geweld. dat zal dan voor de wedstrijd Brazilie Kroatie zijn! En niet alleen hier in Belo Horizonte, maar in alle twaalf de steden van de WK! We nodigen jullie uit om voor deze hele tijd te bidden!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten