dinsdag 15 juli 2014

“Dit was de beste WK ooit, de WK die gewonnen is door de kerk!”

Ja, de WK is voorbij! Met ons JmeO Kickoff team zijn we 2 jaar geleden begonnen met alle voorbereidingen: het maken van website, blogs, PowerPoint presentaties met informatie over alle 32 landen en gebedspunten, vergaderen met de coördinatoren in alle twaalf de WK steden, evangelisatiefolders bestellen in verschillende talen, allerlei materiaal tegen mensenhandel ontwikkelen, filmpjes maken, interviews geven voor documentaires etc., en nu is het allemaal opeens voorbij!

"Jezus houdt van je" staat er op de zelfgemaakte poster.
“Dit was de beste WK ooit, de WK van de kerk!”
Wat is er allemaal gebeurd? Duizenden jongeren uit de lokale kerken en van internationale teams zijn de straat opgegaan, om te evangeliseren, bidden, zingen en dansen. Er werden allerlei strategieën gebruikt om mensenhandel en seksuele exploitatie tijdens de WK tegen te gaan, zoals 37.300 rode kaarten uitdelen met waarschuwingen en het hulp nummer uitdelen, toneelstukjes bij de kruispunten van drukke wegen terwijl het stoplicht op rood stond, gratis gezichten beschilderen met nationale vlaggen en ondertussen waarschuwen tegen seksuele exploitatie, er is een programma ontwikkeld om op scholen les te geven: “Libertodos”, er was zelfs een bus met een documentaire, hier in Brazilië opgenomen, die rondreed langs de verschillende steden, en er waren in alle twaalf de steden in de rosse buurten 24/7 gebedsruimtes opgezet.

De documentaire tegen seksuele exploitatie laten zien

Bidden met de mensen op straat

Zingen en dansen op straat
“Dit was de beste WK ooit, de WK van de kerk!” vertelde Regiane, een van de leidsters van het werk onder de meisjes en vrouwen in de bordelen in Belo Horizonte. We stonden samen in de bomvolle afsluitdienst van de gebedsruimte. In gebedszaaltjes als deze, hadden 1500 mensen gedurende de hele WK gebeden, 720 uur! Regianes ogen straalden. “Ik kan wel een heel boek volschrijven met alle geweldige dingen die er hier in deze tijd gebeurd zijn! We zijn God zo dankbaar!”

Juichen bij een doelpunt!

In de favela samen de voetbalwedstrijden van Brazilië kijken
“Het overtrof al onze verwachtingen!”
Johan belde vandaag een rondje naar alle coördinatoren, en steeds weer kreeg hij te horen: “Het overtrof al onze verwachtingen!” Er is van alles in gang gezet, volgens de laatste informatie zijn er 196.400 mensen met het evangelie bereikt door 5650 vrijwilligers. We werkten samen met 244 lokale kerken. In verschillende steden waren er favelas uitgekozen, waar aan alle gezinnen een Bijbel aangeboden werd. Alles bij elkaar werden er 191.900 Bijbels en boekjes met Bijbel gedeeltes en getuigenissen uitgedeeld. Misschien zullen we sommige resultaten pas over een poosje mogen zien van alles wat er gezaaid is: Bijbels, prachtige folders, tijdschriften en zelfs koekjes met Bijbelteksten erop! We bidden dat Heilige Geest het allemaal zal gebruiken om de mensen te overtuigen van Gods liefde voor hen.

We maken er een feest van voor de kinderen!

Er werden in onze buurtcentra complete voetbal toernooien en "Olympische Spelen" georganiseerd
Vlaggen op gezichten verven, dat gaf ons meteen mooi tijd om het evangelie uit te leggen!
Dat Brazilië niet de WK won was jammer, en dat er zelfs met 7 doelpunten tegen van het Duitse team verloren werd was een grote schok, niemand had dit verwacht. Maar al gauw zagen we allerlei boodschappen op Facebook verschijnen, met de leus die we al twee jaar geleden aangenomen hadden: “onze passie gaat veel verder dan voetbal!” Onze passie is de Heer Jezus! Honderden jongeren zijn in Discipelschap Zomer Cursussen getraind, anderen melden zich nu aan om een DTS (Discipelschaps Training School) te doen, sommige basissen van Jeugd met een Opdracht kunnen alle aanmeldingen niet eens aan, zo`n enthousiasme is er!


Dank je wel!
Rest ons nog een heel hartelijk "DANK JE WEL!" te zeggen tegen:
  • Ons nationale Kickoff team die zo hard gewerkt hebben: jullie zijn de besten! God heeft jullie ieder heel bijzondere gaven gegeven en het was prachtig te zien hoe jullie die gaven gebruikten en verder ontwikkelden tijdens deze tijd. 
  • Alle lokale Kickoff coördinatoren, basisleiders en medewerkers van Jeugd met een Opdracht die zich geweldig ingezet hebben. Buitenlandse en nationale teams gastvrij ontvangen hebben, plaats gemaakt hebben waar er eigenlijk geen plaats was, soms dag en nacht in touw waren, om de grote massa maar om juist ook die ene te bereiken met de Liefde van God de Vader. We zijn trots op onze JmeO familie! 
  • Onze nationale en internationale partners, zendingsorganisaties en kerken, te veel om op te noemen. Wat ontzettend mooi om samen te mogen werken met een gezamenlijk doel: De naam van de Here Jezus groot te maken. Het gaat dan niet over wie er wat gedaan heeft, maar over het samen een zijn! 
  • Alle nationale en internationale teams, die hun geld voor dure reizen, tijd en energie ingezet hebben om in alle twaalf de steden te evangeliseren en bewustwording te vergroten van de vreselijke pijn die mensenhandel en seksuele exploitatie veroorzaken. 
  • Onze achterban die met hun financiële gaven heel veel acties mogelijk gemaakt hebben en met hun gebed ons ondersteund hebben. Zonder jullie zou het allemaal niet gelukt zijn. 
  • De Here God, die ons elke dag opnieuw kracht geeft, ons leidt en meer van ons houdt dan we ooit zullen kunnen beseffen. 
Voor een filmpje met de mooiste foto’s van deze tijd klik hier

En wat nu? We zijn al een poosje geleden begonnen met plannen voor de Olympische spelen in 2016 in Rio! Neem hier een kijkje wat we vanaf januari tot augustus 2016 al gepland hebben.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten