vrijdag 4 juli 2014

1 real (0,50 cent) een documentaire over mensenhandel en seksuele exploitatie

‘’Stop moderne slavernij in onze tijd.’’

‘’Einde van seksuele uitbuiting.’’

‘’We willen niet dat Brazilië een trekpleister is voor sekstoerisme.’’

‘’Bescherm onze kinderen tijdens uw verblijf in ons mooie land.

Al deze leuzen schieten me door het hoofd, terwijl ik terugdenk aan het bezoek van het team van Operation Blessing in Belo Horizonte. Ze brachten een uitstekende documentaire over mensenhandel met zich mee die we in de openlucht op een van de meest populaire stads pleinen hebben laten zien.

Setting up
Vrijwilligers laten de voorfilm van de documentaire op hun IPAD aan een paar toeristen zien.


Johan kondigde de film aan verteld waarom dit nu juist op pleinen willen laten zien. Een groep jongelui die normal op het plein rondhangen kwam prompt kijken em het was interressant om hun gefluisterde opmerkingen te horen tijdens de film. Ze leefden helemaal mee en gaven duidelijk uiting aan hun boosheid over de sexuele uitbuiting die aan de kaak gesteld werd. Voor mij was het duidelijk dat de boodschap van de film goed overkwam bij het publiek.




Ons proficiat voor degenen die dit geproduceerd hebben. Een van onze medewerksters van het Libertodos project, waarbij we op scholen tieners les geven over het gevaar van loverboys etc, is deze reis meegegaan, langs acht van de twaalf WK steden. Je hoort hier nog wel meer van! Willen jullie ook bidden voor dit project? Mensenhandel en seksuele exploitatie treft vooral meisjes die erg onzeker zijn over zichzelf, over hun identiteit. Bidt dat ze zichzelf zullen leren zien zoals de Heer Jezus hen ziet!


Bekijk hier de 22 minuten durende documentaire!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten