maandag 30 januari 2017

Gevraagd: Wanten, sokken, mutsen, mobieltjes en opladers

Wat genieten we van ons verlof in Nederland en de mooie mensen die we overal mogen ontmoeten in kerken, op kringen, etc.

Willen jullie de vluchtelingen helpen?
Tussen alle spreekbeurten door hopen we volgende week, van 6-11 februari, deel te nemen aan een conferentie in Boedapest, waar alle christelijke organisaties die in Europa met vluchtelingen werken, bij elkaar zullen komen. We zullen daar vooral gaan vertellen over het trauma counselingsprogramma voor kinderen van vluchtelingen wat we ook al verschillende keren gebruikt hebben in Irak, en hopen veel te leren van de andere deelnemers. Dit is ook vooral een goede voorbereiding voor de Children at Risk school die we hier in Nederland hopen te gaan geven in jan 2018, op Heidebeek, Heerde, met een speciale focus op het leren werken en uitreiken naar kinderen van vluchtelingen.

Wanten, sokken, mutsen, mobieltjes en opladers
Nu zullen we volgende week in Boedapest ook de kans hebben om een middagje naar een vluchtelingenkamp in Servië te gaan, en ze vroegen of we misschien extra warme sokken, wanten en mutsen voor de vluchtelingen mee willen nemen. Een andere praktische en broodnodige gift zijn gebruikte mobieltjes met opladers. Ze vertelden dat grenswachten die van vele vluchtelingen in beslag genomen en vernietigd hebben, toen ze probeerden de grens over te steken.

Dus: willen jullie helpen?
We mogen ieder een koffer van 32 kilo meenemen en willen die graag vullen. Wij vertrekken volgende week maandagochtend,  al vroeg, dus het is kort dag.

Het handigst zou zijn om aanstaande zondagochtend, 5 februari, als we in de Evangelie gemeente in Ermelo spreken, gezellig naar de dienst te komen en dan meteen jullie giften voor de vluchtelingen mee te nemen en af te geven: sokken, wanten, mutsen, mobieltjes met opladers. (geen truien, jassen, etc)

De dienst op 5 februari begint om 10 uur in de grote aula van het Christelijk College Groevenbeek.
Paul Krugerweg 50, Ermelo. 


Afbeeldingsresultaat voor mobieltjes met opladers

Mocht dat nu niet uitkomen, maar heb je wel een mobieltje met oplader die je wilt geven, dan kan je het ook voor 5 feb naar ons opsturen, per post: (Sokken, wanten en mutsen liever niet opsturen per post) Neem dan even contact met ons op: jlukasse@gmail.com

Alvast heel hartelijk bedankt, Gods rijke zegen toegewenst

Johan en Jeannette Lukasse

Geen opmerkingen:

Een reactie posten