donderdag 16 februari 2017

52 kilo mutsen, wanten, sokken en mobieltjes!

Allemaal heel hartelijk bedankt voor de ruim 52 kilo (!) aan wanten, sokken, mutsen en mobieltjes voor de vluchtelingen in Servië! We konden het vorige week allemaal meenemen en afgeven. 
  

Onbeschrijflijk hoe daar  in Servië voor ruim 5000 vluchtelingen geen plek is in de vluchtelingenkampen, en hoe ze dan maar in de kou in oude gebouwen zonder elektriciteit of water, of soms gewoon in de sneeuw tussen de bomen moeten overnachten. Ze willen allemaal graag doorreizen, maar de grenzen van Hongarije laten er maar 10 per dag toe… Sommigen wachten al meer dan 6 maanden. 


We bezochten een geïmproviseerd kamp, waar de christenen elke dag warm eten en kleding komen brengen aan een groep van ongeveer 200 vluchtelingen van 14-25 jaar. 

“We zijn dankbaar wat jullie komen doen, maar willen jullie ook met ons bidden voor een wonder, voor bescherming?” 

Het waren voor zover wij wisten allemaal moslims maar ze wilden heel graag dat we voor hen baden. 

In de conferentie in Boedapest, waar we met 150 mensen van allerlei christelijke organisaties waren die vluchtelingen in Europa  helpen, hoorden we vele verhalen van de honderden moslims in Europa die tot geloof komen. Ze zijn zooo open! Bid voor de vluchtelingen, bid voor de mensen die hen helpen, bid wat jij mag doen!

Hartelijke groeten en Gods rijke zegen, Johan en Jeannette

Geen opmerkingen:

Een reactie posten