zaterdag 2 oktober 2010

Tegenslagen en overwinningen

We zijn helemaal overweldigd met alle bemoedigende emails, giften en gebeden die we ontvangen hebben! Héél hartelijk bedankt voor al jullie blijk van medeleven en liefde! En ja goed nieuws: Johan is uit het ziekenhuis en aanstaande maandag reizen we naar Haiti!

Echt wel een wonder hoor! Één van Johans behandelende artsen zei nog nooit iemand gezien te hebben die zo snel weer opknapte als Johan. Ook al zijn bloeduitslagen!

Woensdag mocht Johan naar huis, en gisteren hadden we nog een laatste consult bij vier verschillende artsen, en allemaal waren ze het erover eens: jullie mogen weer reizen! Johan blijft nog wel deze maand in Haiti aan de antibiotica, maar meer uit voorzorg.

Een ander wonder was dat we onze vlucht konden verzetten, de vliegtuigen waren allemaal al vol, nergens plaats meer, maar dan nu toch gelukt!

Ja, we zijn God erg dankbaar. En jullie ook, die zo naast ons zijn gaan staan.


Velen schreven ons dat al deze tegenslagen te maken hadden met de geestelijke strijd die er heerst om Haiti. Dat geloven wij ook, hoewel we niet alles snappen of begrijpen. Maar deze week sprak één tekst me heel bijzonder aan, het is waar de here Jezus tegen Simon (Petrus) zegt: “Simon, Simon, weet dat satan jullie voor zich heeft opgeëist om jullie als graan te mogen zeven. Maar Ik heb voor je gebeden opdat je geloof niet zou bezwijken.”

Best wel verrassend en verbazend dat Jezus niet bad, dat Simon Petrus gespaard zou blijven van satans aanval, of dat Hij niet tegen de satan zei dat deze Simon Petrus niet aan mocht raken. Nee, Jezus bad dat zijn geloof stand zou houden. Dat is dan ook waar wij voor willen vragen, dat in alle strijd, we sterk mogen staan in ons geloof in Hem.

We wensen jullie Gods rijke zegen toe!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten