woensdag 20 januari 2010

Johan heeft een paar vliegtickets naar Haïti gereserveerd voor volgende week, 27 januari.

Wat een vreselijke situatie in Haïti! We zijn er de hele week mee bezig, volgen al het nieuws en bidden, bidden, bidden. O Heer, help ons bidden voor al deze mensen, al dit verdriet, al deze pijn, al deze kinderen! En langzaam maar zeker groeide er die vraag: “Heer wat wilt U dat wij doen?”

De leider van Jeugd met een Opdracht in Haïti stuurt elke dag een update hoe het gaat en vraagt elke dag om hulp. Vooral financiële hulp, maar ook praktische. Zouden we kunnen helpen? Zouden we met onze ervaring met kinderen in nood wat kunnen betekenen voor de kinderen daar? Is dit de juiste tijd? Zouden we de weg kunnen banen voor meer teams, meer vrijwilligers?

De afgelopen dagen hebben Johan en ik er verschillende keren samen voor gebeden. We zijn sinds kort samen betrokken in het bestuur van het Global Compassion Netwerk, een netwerk dat met mensen en organisaties samenbrengt om gezamenlijk hulp te bieden op het gebied van kinderen in nood, mensenhandel, gezondheidszorg, schoon water, transformatie van achterstandswijken, etc. En, jullie raden het natuurlijk al, wij waren ervoor uitgenodigd om specifiek op het gebied van “kinderen in nood” te netwerken. De directeur van dit bestuur is Karl, een Noorse Chirurg die in de VS werkt en gespecialiseerd is in het opzetten van crisishulp bij grote rampen zoals aardbevingen. Hij is vorige week al naar Haïti gegaan.

“Ik ga erheen” zei Johan, “ik kan helpen schoonmaken, tenten opbouwen, organiseren. .., en misschien nog wel belangrijker, ik kan mogelijk zien hoe we wat langere termijn plannen kunnen gaan maken om jongeren uit te nodigen daar kinderen te gaan helpen. “

Ik zou zelf ook wel willen, maar met mijn rugproblemen ben ik bang, dat ik daar niet veel hulp kan geven, of zelfs erger, dat ik daar voor nog meer problemen zou zorgen als ik weer een hernia crisis zou krijgen.

Vanmiddag hebben we met een groepje van de leiders hier van JOCUM in Belo Horizonte samen gebeden. Wat hebben we toch een bijzondere medewerkers! Niemand stond te springen om te gaan, ieder begreep hoe gevaarlijk en moeilijk deze reis kan gaan worden. Maar toch wilden ze er allemaal voor bidden om God te vragen of Hij wilde dat ze nu gaan. Wat een voorrecht om te mogen werken met mensen die Gods wil voor hun leven op de eerste plaats willen zetten.

Zoals het er nu uitziet gaat Johan samen met twee medewerkers hier van de basis en gaan er ook nog een paar medewerkers van andere basissen mee. We hebben al contact met Karl, en ook met de YWAM basis en een paar YWAM teams die meteen de tweede dag na de ramp gegaan zijn. Ze blijven allemaal bevestigen dat ze blij zijn als Johan en het team komen, en dat er heel veel te doen is.

----------------------------------------------------------------------------------

Willen jullie bidden voor alle voorbereidingen deze week? (wat neem je mee naar een land waar geen water is, waar je niet kan pinnen, waar hulpverlening auto’s aangevallen worden?)

-----------------------------------------------------------------------------------
Hier nog wat fotos van de afgelopen week in Haiti:







En wat fotos die het YWAM team stuurde, die er al hard aan het werk is:






Dit team logeert in een weeshuis voor gehandicapte kinderen






1 opmerking:

  1. hoi Jeannette en Johan, leuk dat we julie zo via de blog kunnen volgen! We zullen zeker bidden voor de reis naar Haiti! Liefs, jander, melanie & efraim

    BeantwoordenVerwijderen