vrijdag 29 januari 2010

Veilig in Haïti aangekomen.

Gisteravond belde Johan me via de Skype, met een satellietverbinding, dat ze veilig in Haïti aangekomen zijn. ( Wat is internet en Skype toch handig!) Ze hadden één nachtje bij Jeugd met een Opdracht in Santo Domingo geslapen en waren toe ’s morgens vroeg, om 4 uur, op een bus gezet naar de grens. Gelukkig is dat een goede en rustige reis geweest en zijn ze vandaar door de medewerkers van YWAM Haïti opgehaald en naar St. Marc gebracht, waar de YWAM basis is.
Het team had hun eigen tentjes meegenomen. Gistermiddag hebben ze er meteen al geholpen met wat werk. De medewerkers daar hebben sinds de aardbeving nog geen vrije dag gehad en hebben vaak wel werkdagen tot 20 uur gemaakt! Het is de bedoeling dat die nu tijdens het weekend uit mogen rusten.

Ik ben ondertussen hier in Brazilië druk om een tweede Braziliaans team voor Haïti te organiseren. Op de nationale website van JOCUM Brazilië was mijn email adres gegeven voor geïnteresseerden om te schrijven als ze ook naar Haïti wilden, geld wilden geven of andere vragen hadden… Mijn inbox stond dus meteen vol. En na een hele lange dag hard werken aan de computer, is de inbox nog steeds voller dan toen ik begon!

Volgende week begint alles hier op de basis ook weer, is de zomervakantie voorbij. Werk genoeg!

*Willen jullie voor de veiligheid van het team in Haïti blijven bidden?

*Voor het samenstellen van het tweede team, dat we rond 20 februari hopen te zenden.

*Voor onze gezondheid, dat we beiden genoeg kracht en energie zullen hebben voor al het werk.

Dank je wel! We zijn dankbaar voor ieder die met ons meeleeft en voor ons wil bidden!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten